Verdolaga

Nom Científic: Portulaca Oleracea

Informació:

Aquesta planta, neix als marges dels camins, a l’hort, als camps…

És considerada per la majoria una mala herba, ja que apareix sense necessitar gaire manteniment. Neix especialment durant l’època càlida i des de temps remots s’ha utilitzat com aliment i per les seves propietats medicinals.

Té una tija i unes fulles molt carnoses, important veure si la saba és transparent o blanquinosa, ja que es pot confondre amb altres varietats

Precaucions:

hierba de la golondrina (toxica) Conté molt àcid oxàlic

Per evitar confusions, és important conèixer bé la planta, ja que hi ha moltes de molt similars que poden tenir algun grau de toxicitat.

L’error més comú és confondre-la amb la “HIERBA DE LA GOLONDRINA euphorbia maculata“.

Aquesta planta te les fulles més petites, generalment amb una mica de vellut i pot tenir una taqueta vermella al centre.

La Verdolaga és una de les plantes més riques en OMEGA3.
Altres propietats:
Vitamines: A, betacarotens , B1, B2, B3, C, E
Minerals: potassi, calç, magnessi, ferro, fósfor
Aminoàcids
Bioflavonoides com la liquiritina
Antioxidants importants com glutatió o betalaínes
Neurohormones i neurotransmissors en la planta fresca com dopamina i l-noradrenalina

Es poden consumir la seves tijes,, les fulles, les flors, les llavors…

  • Crua: a l’amanida
  • Cuinada: saltejada, bullida o al vapor
  • Farina: de les seves llavors
  • Infusions: no molt macerades per que no desprengui molt àcid a la planta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: