Sàlvia

salvia1

 

Nom Científic: Salvia officinialis

 

Informació:

La sàlvia te molt usos ornamentals, medicinals i gastronòmics utilitzat com a condiment, te molta influència en la cuina italiana.

Arbust amb flor de color violeta, blavós o rosa, agrupades en espigues

 

Propietats:

Us intern:

– Infusió: Bactericida contra les infeccions respiratòries, de la gola i la grip. Antidiarreica i anti-vomitiva, agreuja dolors menstruals

– Decocció: Ajuda a combatre nervis i malestar estomacal

Us extern:

– Compreses macerades: Alleugen Talls, ferides I ulceres

– Macerats: Redueix el sucre en sang.

– Banys: Relaxant muscular I combat l’insomni

– Oli essencial: Relaxant muscular

Gastronomia:

Utilitzat en la maceració del Orujo d‘herbes galleg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: