Romani

el-romero

 

Nom Científic: Rosmarinus officinalis

Informació:

El romaní és un arbust mediterrani molt conegut gràcies als seus usos culinaris i medicinals. En català, el romaní o romer també es coneix amb el nom de beneit. El romer posseeix en les seves fulles glàndules que contenen olis essencials que li confereixen una fragant, fresca i forta olor, sobretot quan es trituren les seves fulles. És un condiment tradicional de la cuina mediterrània.

 

Propietats:

Us intern:

– Infusió: Ajuda a superar les infeccions del fetge i afavoreix la digestió. Antioxidant, antienvelliment i regula el colesterol

– Decocció: Remei contra la insuficiència hepàtica

Us extern:

– Banys: Combat dolors musculars, antiinflamatori

– Oli essencial: Friccions sobre el cap, estimula la circulació

– Glopejar: Per combatre la halitosis i inflamacions o llagues bucals.

– Cremes: Cremes, regulen el greix cutani

– El fum del romaní serveix com a tractament per l’asma.

Gastronomia:

Utilitzat amb prudència pel seu sabor fort, ressalta el sabor de tots els aliments, es un sabor molt característic mediterrani.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: