Mildiu de l’enciam

Nom Científic: Bremia lactucae

Tipus: Paràsit que afecta especialment a les diferents varietats d’enciams (lactuca) i escaroles (cichorium).

Condicions en les que apareix:  Apareix en ambients humits, després de forçes dies nubolats, peró amb temperatures superiors a 14°C, abans de 6 dies, poden apareixer els primers simptomes d’infecció.

L’aigua de rosassa, es un ambient perfecte per la proliferació d’aquest paràsit.

S’ha de tenir força control, per tal d’evitar-ho en època freda.

Característiques: Apareixen taques groguenques a les zones hivernals, fins a assecar la fulla, i matar-la

Previsió:

– Plantar en època de poca previsió d’humitat excessiva i les varietats mes resistents o tolerants

– Disseny del quadre de cultiu que eviti la acumulació d’aigua i permeti una bona circulació d’aire.

– Eliminació de residus vegetals, que poden atraure el paràsit i poden acumular aigua en excés.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: