Compostatge, mulching i altres feines

Després d’unes setmanes de pluja intensa i continuada hem retornat a fer les feines necessàries de l’hort. Aprofitant que s’han incorporat voluntaris nous i que, juntament amb els nostres companys de la Fundació Ramón Noguera, serem un bon grapat de gent podrem donar un impuls important a l’hort. En aquest cas, però, les feines que hem començat a fer no estan tan dirigides a l’hort en sí si no que més aviat es centren en la posada en marxa dels termocompostadors i la creació del mulching.

Per una part ens hem dedicat al llarg dels últims dies de buidar els baguls dels termocompostadors dels residus que varen quedar el curs passat. A base de pales i viatges amb la carreta ho hem deixat llest per tornar a fer servir.

Un cop buidat hem començat a omplir els baguls. Primer amb una capa d’elements llenyosos com canyes, que serviran de filtres a la base del recipient, i després de producte orgànic verd com herbes i fulles. En els pròxims dies afegirem més capes.

Com sempre hem rebut la gran i efectiva ajuda dels usuaris de la FRN en les tasques de manteniment de l’hort. Després de les pluges i ara que ja hi ha més sol i temperatures més elevades comencen a sortir males herbes i cal un manteniment continuat del terreny. El grup s’ha dedicat a arrancar les herbes i a tallar aquelles fulles sobrants de les carxoferes. Totes aquestes herbes seran aprofitades per omplir els termocompostadors. No desaprofitem res!

Una nova tècnica que hem posat a prova aquest any es el mulching. Aquesta tècnica tracta de fer una capa arran de terra, en aquelles zones on hi hagi plantacions de llarga durada, feta de material com gespa, palla o fulles. D’aquesta manera s’evita que creixin males herbes i permet que el sòl mantingui la humitat. En aquest cas nosaltres estem fent servir gespa tallada. Gràcies a la brigada de la FRN que fa el manteniment de les zones verdes del Campus Montilivi estem servits de gespa tallada que fem servir pel mulching.

Anuncis
Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: